Vårt arbete med ny brunn är nu klart och vattnet är testat och är av fin kvalitet. Brunnen är djupborrad ca 70 m alldeles väster om Stora skolan Den nya matningen från brunnen är inkopplad mot systemet men vi har beslutat att avvakta med att växla från den gamla till den nya brunnen till efter nyår. Anledningen är att vi inte vill riskera problem eller driftstörningar i samband med julledigheten, som även gäller rörmokare om oturen skulle vara framme.

Driftsättningen handlar om att öppna respektive stänga tre kranar så det är enkelt gjort, och vi kommer att återkomma till exakt datum när det sker. När det sker ska ni låta vattnet rinna 2 minuter från respektive kran innan ni dricker vattnet, i o m att det är en del nya rör, och eftersom det kan vara lite grumligt, även om vi tidigare har pumpat ur själva brunnen grundligt.